събота, 19 декември 2009 г.

Movavi Video Editor

От няколко години се занимавам с любителскa изработка на видео клипове. Разбира се, както почти всички останали и аз започнах с Windows Movie Maker. За WMM бих казал, че не е никак лош видео редактор, но има един голям недостатък. И това е липсата на гъвкав баланс между звука на видео файла и този на допълнително добавената песен за фон. Избираш баланс (примерно 20% сила на видео-то и 80% за mp3-ката) и той е статичен за целия клип.



Недостатъкът с баланса на звука бива решен до известна степен в Movavi Video Editor, където силата на звука се определя индивидуално и независимо за всеки видео или аудио фрагмент в клипа.



Освен тази допълнителна екстра Movavi Editor-ът се нрави и с богатата си библиотека от видео преходи (transitions).

В интернета е пълно с алтернативи на Windows Movie Maker, но повечето са изключително дървени и/или орязани откъм функционалност. Movavi беше програмата, която обаче за 2-3 часа ми доказа, че напълно ще замести WMM от моя компютър. ...поне докато не разуча Photoshop-а :)

Лицензът за употреба на програмата е на сравнително ниска цена - 59$. За сравнение ще спомена, че Adobe Photoshop струва 999$.

Няма коментари:

Публикуване на коментар